Zendaya is BOMB

with No Comments

Харесвам Зендая, защото тя е млада, красива и определено интелигентна. Защитава жените, говори за образование, за влиянието на известните личности върху хората и за това как в днешно време се създава фалшива представа какво е красиво и какво не.  Преди броени дни излезна корицата на Зендая за списание Modeliste. Противно на очакванията, 19 годишното момиче е възмутено от това, че тялото й е видимо променено с Photoshop. Актрисата и певица заявява, че точно това прави жените несигурни в техния външен вид. Без грам срам, Зендая постна своята оригинална снимка в Инстаграм профила си, заявявайки, че е шокирана, защото бедрата и торсът й са коригирани, имайки предвид, че е само на 19 години. Споделяйки своето мнение, че това е една от масовите причини защо жените по света имат нереалистична представа за кое е красиво, тя добавя, че е силен привърженик на това всеки да изглежда така, както се харесва и чувства най-добре. Няма значение дали ще носиш много грим или не, най-важното е ти как се чувстваш, дали ти си се харесваш.

Такива трябва да бъдат известните личности! Трябва да показват и говорят за реалността, да казват, че това, което виждаме е само един миг и Фотошоп, а не реален факт. Тъжно е, когато видим млади момичета да са обсебени от това да изглеждат перфектно, като личностите от телевизора и списанията. Браво на Зендая, че се бори срещу манипулацията на Холивуд. Хората не сме перфектни и в това няма нищо лошо или срамно!

От дясно е оригиналната снимка.
Също така, тази пролет Зендая завърши училище и направи изявление свързано с образованието, което определя като дар, който всеки трябва да приеме и да се отнесе към него сериозно. Тя признава, че е трудно и се изисква постоянство и търпение, но твърдо застава зад тезата, че няма нищо по-красиво от един умен и интелигентен човек, добавяйки, че образованието ти дава безкрайни привилегии и сили за постигане на неповторими цели!

Аз лично подкрепям изказването на Зендая, че всеки се ражда с еднакви възможности и дадености за знания. Личен избор е до каква степен ще се развие този потенциал и как ще се подходи към този “дар”.  

logo21
Снимки източник: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *