Cool People Can’t Die: Айя Йоргова

with No Comments

Преди известно време една вечер не можех да заспя и просто се ровех из Фейсбук. Кликам тук, и тук, и тук и изведнъж попадам на някакво клипче с момиче и пише “Моята история”. Реших да видя какво толкова има в тази история, за да се споделя. Е видях, и се почувствах леко тъпо, така да се изкажа. Момичето се оказа че има дефект, който не може да се скрие напълно. Очаква се такъв човек да не се снима и да не бъде напълно спокоен с това, което е той. Но уви, при Айя не е така. Тя ми направи впечатление на изключително самоуверен човек. Спокойно говорещ за себе си, за това какво й е, с философски възгледи за живота и хората. Тя е едно напълно нормално момиче, тя си има мечти и ги изпълнява, тя е щастлива с живота си и с това, което е. Тя е страхотен млад човек. Впечатлена съм!

Това е клипчето, за което говоря.

А когато попитах Айя защо прави това, тя ми каза следното нещо: “Споделям с вас моята история, защото искам, ако някои хора са некомфортни със себе си, с дефект или болни от нещо, да знаят, че не са единствени и са прекрасни такива каквито са. Трябва те да си изградят увереност и да не се поддават на хорското мнение. Всеки трябва да има воля и въпреки пречките, в които се препъва, винаги да се изправя и да върви на пред в живота!”

  

Подяволите, на всеки може да се случи. Да, явно на вас не се е, но съжалявам, че го казвам, но най-вероятно някога ще имате деца и внуци и просто никой не е застрахован, както се казва. И отново, ПОДЯВОЛИТЕ.

Можете да прочетете историята на Айя тук.

  
Думата “ужасно” се среща многократно. Наистина е ужасно. Но нека не се бъркаме, не е ужасна Айя,  ужасни сме ние хората, ужасно е разпределението на “нормални” и “ъъъъъ, кво е тва”. Ужасна е общата ни клиширана идея за красиво. Промитите ни мозъци са ужасни. Чудя се и не мога да разбера как така човек, човешко същество, как може да постъпва по този начин, толкова гнусно, отвратително и отвращаващо. Това не са хора. Хора са сегашните приятели на Айя. Онези другите са били нещо, което не мога да формулирам и определя.

  
Освен да кажа, че трябва да бъдем добри, толерантни, ЧОВЕЧНИ, с по-малко предрасъдъци, няма какво друго. В крайна сметка просто вредим на себе си, очевидно отсрещният човек намира начин как да се справи и да е щастлив. Но носи ли ви щастие на вас вашето поведение и отношение? Да, щастливи сте с външния си вид, но с вътрешния?

   

  
logo21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *