Cool People Can’t Die: Хараламби Тахов-Хари

with No Comments

Познавам Хари от близо 8 години. Спомням си го като момче, което не проявяваше интерес към учебната дейност. Постоянно пееше и рисуваше. Рисуваше навсякъде. По чиновете, на дъската, на стената, в учебниците, в тетратките, тестовете и изпитите му бяха най-красивите. Даже на учителите не им даваше сърце да напишат лоша оценка на върху толкова красив лист. Той беше толкова различен. Трудно го разбирахме, често беше обиждан от по-нахалните и превзети деца. На Хари това не му пречеше. Не го интересуваше какво мислим за него. Той беше щастлив със себе си. Винаги ни казваше “Ще видите”.

Спомням си колко много ме харесваше. Обожаваше визията ми и дръзкото ми поведение. Още от тогава Хари обичаше красивите момичета с харизма. Всички се допитваха до него за модни съвети или какво мисли той за външния им вид.

И аз го харесвах ужасно много. Обожавах да го гледам колко е над нещата. Вдъхновяваше ме с увереността, която притежаваше. Той се харесваше и не му трябваше нашето одобрение, за да се чувства добре. Никога не ни попита дали харесваме картините му, защото той си ги харесваше. Беше толкова малък, а с толкова силен дух.

В последната година в началното училище, той се промени драстично. Чрез визията си, той показа, че вече е готов. Стана още по-уверен. Нищо не можеше да го спре да следва мечтите си. Започна да твори по-конкретни неща. Той беше целият изкуство-вътре и вън. Толкова му личеше, че е гений.

Нямаше място тук, затова замина в гимназия в Инстанбул, Турция, а по-късно във Верджиния, САЩ. Там се сблъска и откри своята любов към науките и човека като личност и индивид. Нещо изумително се роди! Хари намери връзката между науките и изкуството и геният в него заработи с пълна сила!

Представям ви един от моите най-близки приятели, дизайнерът Хари Тахов! Ето какво ми каза той, когато го попитах “Кой си ти?”:

“Аз съм Хараламби Тахов. До момента животът ми ме е сблъсквал с много и най-различни хора от цял свят. Това ме направи близък до света. Учих и живях в Инстанбул, Турция, който е един от най-космополитните градове в света, намиращ се на границата между Европа и Азия. Там се докоснах до толкова различно изкуство, мода и хора, за които не съм и подозирал, че мога да срещна. Това засили чувството ми за мода и комуникация. Беше ми даден шансът да правя каквото си искам и да пробвам различни неща. Но винаги най-голяма ми любов са били семейството ми и модата! 

 

Аз съм роден в България, страна изпълнена с красота. Не красота, която е създадена от човека, а от природата, която е съумяла да сътвори рай! Хората, които не са били тук, няма как да разберат за какво говоря, но вярвам, че някой ден България ще бъде по-посещавана. И все пак съм горд, че родината ми е толкова прекрасно място! 

За мен модата идва от човешкото тяло, което е плод на природата. Аз съм роден, за да опозная природата, която според моите вярвания е Господ. Следователно, модният дизайн няма да е само професия за мен, а начин да опозная Господ. Ако не успея да стигна до него и свещенните закони, то това ще значи, че съм се движил срещу себе си. 

 


Бъдещите ми колекции ще са отражение на природната красота (природна и човешка). Природата е навсякъде около нас. Тя е в микро и макро света. За мен светът не може да бъде и видян от мъжете, ако жените не ни го покажат и разкажат. Да обличам жените в дрехите ми е начин да покажа на хората, и по-точно на мъжете, красотата на света. Моята цел е да направя хората просветени! 

 Уникалното в моя дизайн са цветовете и кодираното съобщение, което съм поставил във всяка една моя дреха. Разбира се, моделите ми не са за всеки, а за будните! Това са хората, които правят света по-светло място и които се борят за световен просперитет. Хората, които разбират и дават мир, любов и разбирателство.

 

Ще познаете моите дрехи по тяхната магичност. Учил съм Господ в неговите цветове, форми, елементи и символи. Вплитайки ги в дизайна на моите модели, те носят спокойствие и ще помогнат на човека, който ги облича да повиши своите способности, ставайки по-уверен в себе си. Това е магия създадена от различни фигури, цветове и свещени метали. 

 


Силно се надявам дрехите ми да накарат хората да се вгледат повече в природата и във философията на Господ, а не да се предават в лъжите на другите, които целят да ги откъснат от красотата в живота. 

  

  
 Всички ние сме създадени от природата. Ние сме всичко това, което е на света. Градим бъдещето и от нас зависи колко светло ще е то. 

В момента уча в Fashion Institute of Design and Merchandising в ЛА, САЩ. Не съм искал да ходя в университет, защото аз знаех какво искам да бъда и да правя. Но все пак се нуждая от висше образование, за да разбера бизнес света. Вярвам, че ще получа нови познанства, предложения за работа и че много нови врати ще ми се отворят. Хората не се нуждаят от образование, за да разберат с какво да се занимават. То ни е нужно, за да получим дадени напътствия и познания. 

И последно искам да кажа нещо много важно! Човек трябва да знае какво иска от своето бъдеще! Имайте цел, която да следвате! Още от 8 клас знаех, че ще бъда това, което съм в момента. Поставих си лични цели и ги постигнах! Вселената е свързана! Каквото посеете, това и ще пожънете! Засейте семето на знанието и вярвайте, че ще осъществите своите цели и мечти!”

 
(Готовите платове на Хари, които са готови да се превърнат в дрехи) 


  

logo21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *