8ми декември – малко хейт 16 дни преди Коледа

with No Comments

Днес е ден за отпуска от коледното добротворство.

Днес е 8ми декември. Моят първи 8ми декември. Но не за първи път чета всякакви многобройни хейтърски изказвания из социалните мрежи и медиите. И се чудя дали не им омръзна всяка година едно и също. Всяка година се водят морални разговори относно как празнуват нашите студенти. Питат се какво по-точно празнуват, което ми наподобява и на въпроса около баловете. Но никога не казват нищо ново, нито си задават по-различен въпрос. Идентични остроумия. Един такъв хейт се сипе от псевдоинтелигенцията, докато паралелно с това тя призовава да бъдем добри и толерантни около Коледа. Като всичко просто е основано на делене:

  • интелигенция
  • селяндури

Колко банално.

Мен пък 8ми декември ме накара отново да се сетя за моите приятели, вече студенти, които са в чужбина. Сещам се за една моя мила приятелка, която ръси красиви обиди върху Англия или за мой прекрасен съученик, който е най-големият работник върху мечтите си, за още няколко, на които Лондон толкова много им отива, че сякаш са едно цяло и така. Сещам се и за себе си, която последното, което може да се нарече е студентка, защото все още имам чувството, че съм в детската градина, след като видя, че днес съм звъняла на мама около 28 пъти. А пък моя дядо ми каза “Ех, как се сещам с умиление за тези години”, а баба ми се обади развълнувана, че вече може да ми честити студентския празник.

Тъпо ми е. Защо трябва да мразим всичко, което наричаме “празник”? Та ние дори сме лицемерни и в изказванията си, че мразим американските празници. Ехо, та ние мразим и нашите си празници. Понякога имам чувството, че сме най-добри в мразенето, обиждането и подиграването. Ужасяващо е, че хората изпитват удоволствие когато изсипят едина камара негативизми.

Забавно ми е. Знам много от хората, които днес са моралисти какво правят и как го правят, и къде го правят, и с кого го правят това, което правят. Днес се въздържат, за да са от страната на “готините”, защото в последните години е готино да си ерудиран и морален, но от утре пак ще си правят техните си нещица. Та това е по-трагично. Защо медиите не отбелязват тези хора? Защо пък не кажем на дивеещите студенти “Браво, вие поне сте себе си“? Моят отговор е: защото се учим и ни учат да сме лицемери. Колко прекрасно!

А сега нека всички в един глас кажем колко селски са ни “студентите”! Нека всички заедно ги оплюем и напсуваме! Защото ще ни е за първи път. И нямам търпение догодина някой от тазгодишните парти зверове да се присъедини към моралистите. За да се прави на интересен, не че и парти студентите и те няма да се правят на интересни със своите отбранителни изказвания. Оха, даже и лек скандал ще има! Яко! О, и нямам търпение догодина някой от тазгодишните моралисти да се присъедини към парти зверовете.

 

logo21

Снимка корица: http://www.development-bg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *