Тук ще намерите магийки

with No Comments

Предполагам, че доста хора се чудят какво да купят на някой свой близък човек за Коледа. Знам, че вече е практика просто да се дават пари, но според мен това е доста тъпо, така да го кажа. Давайки пари в плик или картичка, се убива, до някаква степен, онова коледно усещане да получиш опакован подарък, който да е под елхата. Подаръкът, за мен лично, означава загриженост и най-вече заинтересованост – седнал си и си помислил за този човек, а парите в плик ги разбирам като “сега точно нямам време да се занимавам”. Обожавам подаръци, които имат символика и са точно за този човек.

Та, преди време попаднах на едно малко магазинче – Sefira Gallery, което предлага кабала амулети/бижута. Всяко едно бижу е ръчно изработено, съдържащо различно послание и енергия. За мен лично това е едно изключително място! Със сигурност някои от вас може да каже, че това е просто добра маркетинг стратегия – причина да си дадеш парите.Разбира се, надали носейки бижуто и седейки вкъщи пред телевизора ще откриете, да кажем, любовта. Надали бижуто ще работи за вас докато вие си клатите краката. Но вярвам в силата на внушението.

12310036_1084747838224083_3553709209527448201_o

Ще дам пример с една сцена от четвъртата част на Хари Потър. В началото на книгата Хари получава отвара, която ако я изпие, ще може да направи успешно това, което иска. В същото време Рон има състезание по куидич и той е изключително песимистично настроен, всъщност депресиран, защото не вярва в себе си, че може да се справи добре. Тогава Хари се прави, че му изсипва отварата в напитката и Рон става изключително самоуверен. Всъщност той се справя изключително добре на състезанието и става “звездата”. Хармаяни съответно започва да се кара с Хари, защото според нея това, което е направил е нередно и го определя като измама. Едва ли не, Хари е направил мечешка услуга на Рон. Но той й казва, че не му е дал истинската отвара, а просто вода. В крайна сметка се оказва, че Рон си е внушил, че изпива магическото вещество, което му дава сили и възможности и в крайна сметка успява.

Може би човек има нужда да вярва в нещо, било то и предмет в случая с кабала амулетите. Животът е прекалено сериозен, за да не вярваме в някоя магия или чудо, или в каквото и да е нещо, което не е част от реалността. Не смятам, че смисълът в живота е само в истината. Обичам магиите, обичам духовните неща, вярвам в чудесата и обожавам нещата, които нямат обяснение.  Ако искате доказателство, то това магазинче просто не е мястото за вас. То е за хора, които не търсят обяснение във всичко около тях.

Не на последно място искам да кажа, че от Sefira gallery може да купите бижу за човек, когото наистина обичате. Смятам, че са с прекалено интимна символика, за да ги подарите на когото и да е.

А аз понякога се чудя дали трябва да спечеля от тотото, за да си купя всички амулети или да си купя всички амулети, за да спечеля от тотото. 😀

12249826_1075638452468355_309490130801761309_n

За много по-обстойна информация посетете сайта на Sefira Gallery или Facebook страницата им.

 

 

Снимки източник: Instagram Sefira_Gallery, Facebook Sefira Gallery
logo21

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *