Съботна разходка из столицата

with No Comments

Неоспорим факт: мрачното, студено и изключително ветровито време не може да спре културните обиколки из столицата!

Коледният немски базар в градинката пред Народния беше препълнен и толкова приятен и повдигащ коледното настроение. 🙂 🙂 🙂 Нещо, което не мисля, че е за пропускане, а и вурстовете са жестоки! (не препоръчвам къщичката пред входа, а тази вдясно (в дъното) от него).

Спонтанно решихме да влезнем в Софийската градска художествена галерия (СГХГ). Имаше изложба на “Кристо и Жан-Клод: Графики и обекти 1963-2014”. Доста готини и креативни неща видяхме. На мен фаворит са ми опакованите небостъргачи в Ню Йорк:

 (Няма как да си изкривя душата и да не кажа, че като цяло имам фетиш към Ню Йорк.)

 

Друго, което ме грабна бяха островите до Маями:

Но няма да пропусна да споделя и това изкуство, което аз лично не мога да определя като “изкуство”. Прекалено модерно ми идва или просто аз не мога да го разбера:


 (За тези, които може би се чудят, това са витрини на магазини)

Излизайки от галерията, видяхме, че е заваляло и напът за вкъщи решихме да минем през НДК. Просто видяхме тълпата и нямаше как да пропуснем да видим какво всъщност се случва. Всъщност видяхме, че има форум на виното и някаква лампа ни светна в главите “Безплатно вино?!”, ама не точно.

Както и да е, не отидохме да разгледаме вината, но пък видяхме, че има фотографска изложба – “Живот като на кино”. Ле-ле, УНИКАЛНОООООО!!!!!! Фотографиите представляваха репродукции на световно известни филми. Моделите на снимките бяха най-различни хора и може би това е най-впечатляващото от цялата изложба. Изключително свежа идея! Снимани са хора от 5-годишно момиченце до лекари, адвокати, домакини, строителни работници, актьори, певци, роми и други. Много приятно и свежо, абе много хубаво!


  
  
 

Снимки: личен архив logo21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *