“Родната милиция ни пази” 

with No Comments

Протестите са един след друг, даже се сливат и преливат, явно си плачем за радикална реформа. Изненадващо или не, дойде ред на не кой да е, а на така обичаните БГ полицаи или както много хора ги наричат “милиционери“.
Проблем: пари (естествено)!

Обаче има още един проблем, никой не симпатизира на полицаите и никой не се трогва от техния проблем. Ужас, имали ниски заплати! А не е ли ужас това, че ние изпитваме ужас от тях? От бездействието им? А когато е действие, то е май по-добре да е бездействие!

Няма спор, че полицейската професия е една от най-рисковите, отговорна и работеща с множество проблеми от най-различен характер. Разбира се, че хора с такива професии трябва да имат по-високо заплащане. Все пак те са поставени на доста по-голям риск от хората, които работят в офис, например. Ама някак си, не са това родните полицаи.

Лично аз когато чуя “полиция” се сещам за онези хора, корумпирани до мозъка на костите си, хората които уж трябва да те защитават, но те много често те нападат, хората, които те обвиняват когато ти откраднат колата, че ти си я откраднал, а когато влезнат с взлом в дома ти, ти казват, че ти си си влезнал. Хората, които се държат нагло, неуважително и като престъпник с теб. Пък и боя може да си изядеш. А пък винаги на местопрестъпленията или няма отпечатъци, или са неясни, абе нищо не е ясно. И това са 90% от родните милиционери.

Как се казваше “родната милиция ни пази” или нещо такова? 

Също така можем да наричаме България “полицейска държава”. Знаете ли, искам да живея в полицейска държава. Място, в което има полиция навсякъде. Полиция, която ни пази. Разходката в парка да ми е приятна, да мина през подлеза без да тичам, вечер да се разхождам и прибирам спокойно, а не обръщайки се параноично. Когато видя полицай да не ме е страх, а напротив и когато полицай ме спре да не се чудя какво и колко ще иска от мен. В такава полицейска държава искам да живея, на място, в което майка ми няма да получава шок когато не й вдигна телефона. А не в полицейска държава, в която този термин се използва, за да се отбележи комунистическото сърце на страната ни, символизиращо корупция, рекети, сплашвания и безнаказаност.

И искам да попитам кому е нужна тази раздута администрация в МВР? Служители, които все кафенца пият и подпират някой стол. И заплати им дават. И по-високи искат. И после защо колите им се разпадат. И защо изглеждат като клошари. Защо ли!?

И защо вместо да се редуцира броят на заемащи административна длъжност, за да се спестят, най-малкото, някакви пари, с които могат да се повишат заплатите, например, то те казват, че просто новите полицаи няма да имат високи доходи. Аха, значи и тях ще ги научим да си изкарват парите на пътя, както сметнат за добре. Аха, значи няма да се излекуваме. Разбирам.

И мили протестиращи, искате уважение, а къде са ви униформите? Защо сте с цивилни дрехи? Къде ви е себеуважението? Не знаете ли, че за да получите респект, то трябва да покажете същото!?

Не на последно място, искам да кажа, че съм се сблъсквала с няколко съвестни полицаи, които се постараха да ми помогнат максимално много. Благодаря и съжалявам, че и вие го сърбате това!

logo21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *