Оммммммммм МОООООООН

with No Comments

Ти, който си там на небето, ти, който имаш върховни сили, моля те, дай ми търпение да не взривя МОН! Дишам! Омммммммм.

“Ръководният екип на Министерството на образованието даде пресконференция, за да обяви, че новите проекти на учебни планове, които орязват драстично часовете по чужди езици в езиковите гимназии, часовете по информатика, по философия във всички училища, по изкуства и които прекратяват изучаването на биология, химия, физика, география, история в последните две гимназиални години, всъщност са много добри, представляват истинска реформа, но обществото не я разбирало.”

Тук може да прочетете цялата статия (източник)

КАЙ ЧЕСТНО!? Така бих ви реформирала, че чак ще ви деформирам! 

Искам да попитам министъра на образованието как по-точно училищата сами ще запълнят празните часове, за да могат учениците да добият по-професионален опит? Извинете ме, господин министър, но българските училища произвеждат тъпанари в буквалния смисъл на думата. Господин министър, знаете ли, че разговарях с едно изключително умно момиче, което притежава национални дипломи и множеството други отличия в математическата сфера? Знаете ли, че нейните учители й са се “разсърдили”, защото тя е искала да замине да учи в чужбина, а не да си остане в България!? Знаете ли, че подлежала на подигравки от съучениците й, защото учила и се справяла повече от добре?

Господин министър, знаете ли, че на брат ми му пишат четворка на есе и той моли своята учителка да му покаже къде са му грешките и кое в структурата не му е правилно и тя му казва “абе писал си го, за да отбиеш номера просто”?!

А дали сте чули за броя на свободните часове, господин министър? Защо не измислите някаква реформа относно това, например?

Знаете ли, че вашето министерство e убилo учителите?

И явно се опитвате да довършите учениците, които и без това, ако не посещават езикови курсове няма да могат да вържат една дума на английски, немски, испански и т.н. Вместо да се засрамим всички заедно и най-вече Вие и Вашето министерство поради причината, че заемаме най-долните места във всички класации по грамотност, то какво се случва?

И може да казвате, че така учениците ще имат възможност да излезнат с професия, но… Ама Вие вЕрвате ли си?! 

Намалят се часовете по история и философия?! Това ще произведе мозъчни инвалиди. Един средностатистически ученик трябва да знае не само своята, но и световната история или няма да оцелее. Това е истинско убийство.

И това не е начин да се задържат младите хора в страната. Системата трябва да е коренно различна. Толкова ли е трудно да се вземат западните модели, а не комунистическите?

Подяволите, “журналистите” не знаят кога се пише “вие” с главна и с малка буква. Пълният и кратлият член са истинска загадка за българина. Аортата се среща в множественото число, а единствено се знае химичната формула на алкохола. Няма да засягам какво е положението по география, общо взето когато им се зададе въпрос гледат отсрещния като полезно изкопаемо. А относно информационните технологии и изкуствата…. по-добре изцяло ги махнете, защото то и без това тези часове са за кафе…

И после защо никой не може да си намери работа!? А в същото време фирмите не могат да намерят хора, които да назначат на работа!? Нещо се губи в пъзела!? Май става въпрос за квалифицираност. Проблема обаче е много по-дълбок. Душевен е.

logo21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *