“Кой е изял шоколада?” “Не знам. Нямам представа. Не бях аз!”

with No Comments

Коледа без лакомства, не е Коледа. Живот без сладко, не е живот. Всеки обича шоколад. А шоколада е най-вкусен, когато не трябва да го ядеш или го ядеш тайно.

А как се яде сладко? Има няколко начина. Единият е когато няма никой в хола, отиваш много тихо и отваряш много внимателно онзи шкаф (знаете за кой шкаф говоря), преди да бръкнете се оглеждате, ослушвате се и много бързо плъзгате ръката си вътре, разпервате пръсти и се опитвате да го хванете. След това действието може да се развие по няколко начина. Единият е просто да ядете от шкафа и ако ви хванат се отгаваря, че сте търсили тиксо, например, но сте объркали шкафа. Другият вариант е да извадите шоколада, затваряте плавно шкафа и с бясна скорост се скривате. Или просто прилагате тактиката лява ръка, десен джоб и се правите на дръж ми шапката, просто си се разхождам вкъщи, и пак отивате в скривалището. Златно правило е на въпроса “Кой изяде шоколада?”  да се отговаря с “не знам”,нямам представа, “аз пък откъде да знам” или “не бях аз”. Тук братята и сестрите, както и бащите, влизат в доста добра употреба – просто набеждавате някой от тях. (Всички знаем, че този въпрос се задава само и единствено от майките и от никой друг).

А всъщност аз искам да ви споделя едно УНИКАЛНООООООООО място, в което продават шоколад. Chocolaterie Amelie. Чуйте само как звучи! Такъв му е и вкуса! Майко мила, лигите ми текат в момента. А най-якото е, че в магазина правят и кафе Nespresso, което служи за страхотно оправдание: “Ееее, за едно кафенце отивам.” Между другото, продават и от българския био шоколад, който го правят едни французи в Пловдив, но му забравих името, май започваше с “Г”. Както и да е, има прекрасни неща в Amelie, изключително вкусни, различни, интересни и естетически издържани!  И освен всичко друго, магазинчето се намира на най-красивото място в София – точно до Докторската градинка.

 

 

FullSizeRender

 

 

logo21

Снимки: http://kafemania.bg, личен архив. (Запознайте се с правилата за използване на съдържанието от блога)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *