Home / ДЕ3ИНФОРМАЦИЯ / Защото живеем в Ад. АДЪТ НА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА.

Защото живеем в Ад. АДЪТ НА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА.

with No Comments

Когато четях коментарите на някои хора относно събитията от последните дни, се видях в ужас за човечеството. Заключих, че това, което човек може сам да си причини, никоя сила на света не може.

Тоест, тъпотата.

img_5618

Четейки, че сирийските бежанци са организирали атентата, се зачудих дали аз си въобразявам, че и преди е имало атентати в Европа. Осъмних се и дали съм глуха или наистина чух, че терористи се представят за сирийски бежанци, за да влезнат в Европа!? Обърках се и когато четях призивите ви за световна хуманност и за изтребване на бежанците. Зачудих се дали аз не съм разбрала грешно значението на думата “хуманност”. Изведнъж мюсюлманската религия се оказа религията на изродите, а християните белите лястовици на света (тук си викам “абе инквизицията, що беше туй?) А в същото време се самоосъдихме, че не отразяваме атентатите в арабските страни, в които масово мюсюлмани са убити. И за капак на всичко, някои хора отбелязаха това, че има повече мюсюлмани убити от мюсюлмани, отколкото християни от мюсюлмани. И като се появиха снимки на Нациска Германия и Хитлер, а и на Сталин и комунизма, с изказвания, че ако бяха те тук , нямаше да се стигне до това и си викам “квоооооо?!” (направо си крещях).

img_5615

А всички изръсили се спекулации и теории на конспирацията, накараха часовете ми по история да се появят като дежа вю – Първата световна война, мирните години между двете войни, Втората световна война, Студената война….
Сетих се и че познавам мюсюлмани, които са доста нормални хора, всъщност като всички останали, които познавам. Замислих се и че това е религия в крайна сметка, и че може би проблема идва от нещо друго, най-вероятно. После се сетих и за есето на Джордж Оруел “Политика и английски език”, в което водещата теза е, че полиците използват език, с който ни заблуждават, че казват нещо, а те или не казват абсолютно нищо или казват нещо, което няма нищо общо с истината, която те знаят. (Може би се объркахте от това изречение, но то всичко си е объркано).

И цялата ситуация, включително и социалните мрежи, ми заприличаха на няколко групи момичета от 9 клас в гимназията, които пубертата и хормоните ги блъскат яко. Всяка крещи и врещи една въз друга и никой не чува никого.

Какофония.

img_5614

И реших да използвам смартфона и лаптопа си заедно със свързания към тях интернет, за да се поровя и прочета материали свързани с мюсюлманската религия, арабите, международни отношения и т.н.

Защото, ако не друго, то в училище успях да науча думата “пропаганда”img_5618 и това, че историята е най-ценното нещо, което човечеството притежава. И за да може човек да си обясни настоящето и до някаква степен да погледне в бъдещето, то той трябва да научи историята… в дълбочина.

img_5616

В статиите, които ще публикувам в близките дни няма да има лични интерптетации (само исторически факти), нито лично мнение относно бежанската криза и аджеба какво се случва в света. По простата причина, че съм прекалено млада и просто човек, за да знам или разбера каква е истината. Афтерол, всичко е теория на консоирацията и само няколко души знаят истината, което е също конспирация. Парадокс. А и оставям възможността всеки да интерпретира написаното така, както иска.

И все пак искам да завърша, прикачвайки това видео, защото наистина смятам, че трябва да #prayfortheworld:

И въпреки всичко, вярвам в човека и в хуманноста. Въпреки, че мамата ни е ебана. Шот се подиграхме. И май от блу трябва да се прекръстя на черногледа.

Статиите от поредицата:

  1. Мандати. Първа част от недостижимия прожес срещу десинформацията.
  2. Палестина и Израел. Втора част от недостижимия процес срещу дезинформацията.
  3. СССР и Афганистан. Трета част от недостижимия процес срещу дезинформацията

 

logo21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *