Добре дошли в ерата на тероризма. Пета част от недостижимия процес срещу дезинформацията

with No Comments

Говорим за това, което може би предстои или може би вече се случва като нещо, което знаем какво е. Викаме му Трета световна война, все едно ще прилича или прилича на другите две. Няма да му казвам война. За последните 60 години всичко се промени драстично, всеки един спект “еволюира”, значи и ‘войната’ е вече нещо по-различно. Не война, а тероризъм. Но вече наричаме нещо ‘тероризъм’, въпреки че никой от нас не знае какво е точно това нещо, но аз ще приема, че действието е тероризъм. На днешната война ще й викам терор, това ще е състоянието. То е по-ужасяващо. Когато има война знаем, че има военни действия, пазим се, предпазваме се, не се чудим какво се случва или ще се случи – знаем. Имаме безопасни зони, знаем от кой да се пазим, има предупреждения. Терорът или тероризмът са като гъста мъгла. Не знаем къде, кога, кой, как, защо. Нищо не знаем. Терорист може да е всеки. Терорът е внезапен и никой не се обяснява. Настъпва хаос.

Теоризмът е онова игнорирано дете от групата. То седи настрана и гледа как другите си строят с конструктора. Опитва се да отиде при тях, иска да им каже нещо, иска и то да сложи своето кубче, но те не му обръщат внимание. То се ядосва, гледа ги. Путага ги, руши им построената кула. Те започват да викат, да плачат. То се усмихва доволно, и започва да си играе с конструктура.

Излагам един факт, на когото станах пряк наблюдател. На 14ти ноември гледах БТВ. Имаше специалени новини с тема “Атентатът в Париж”. След средата на емисията ни показаха всички атентати от изминалите години, но само в САЩ и Европа. На тези два континента има терористични атаки. Ако има някъде другаде нападение, което е определно като тероризъм, то там има много европейци и/или американци. БТВ, една от водещите ни национални телевизии. С множество претенции и изтъквания. Абе, БТВ, знаете ли колко точно ми пука дали сте HD или точно колко иновативни са ви студиата и техниката, когато информацията, която ни сервирате е яко промита. Може би трябва да споделите перилните препарати, които използвате.

А когато масово се разправяхте в социалните мрежи, защо отбелязваме само атентата в Париж, а не и на другите места, то трябваше да пишете/нападате медиите. Запада сътвори идеята, че тероризмът идва от Арабския полуостров. Не, тероризмът няма точна принадлежност. Тероризмът няма континент, държава, град, религия, правителство. Теоризмът е човек на света, гражданин на света, дете на света. Тероризмът не дискриминира – той е за всеки и за всеки ще има. Тероризмът не си избира раса, пол и цвят. Ако си мислите че тероризмът подбира, то значи сте промити от медиите.

А на всички онези, които изтъкнахте, че мразите арабите и мюсюлманите, то искам да ви кажа, че в Дубай и Абу Даби, ако не сте чули, са араби и мюсюлмани. 😉

 

terrorism-rubble-blog

Снимки източник: http://www.dw.com, http://www.rms.com/

logo21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *