Да те цапардоса Коледа по главътъ

with No Comments

Нямам проблем с виртуалната Коледа. Не ми пречат снимките на маси, на елхи, на декорации, на подаръци и т.н. Хората са щастливи или пък стават щастливи след като споделят. Няма значение. Не ми пречат и хората, които се подиграват на всички безумия около Коледата, както те ги определят. Всеки има правото да харесва каквото си иска и да каже каквото си иска (mind that). Горе-долу не ми пречат и перверзните снимчици с пожелания за празниците, съжалявам, ама…

Но изведнъж снощи ми запречи илюзията. Или по-точно видях някои неща, които ме изкараха за момент, или повече от момент, от илюзията за добротата, благоденствието, уюта и тем подобни. Излезнах да се разходя около 9 часа и някакви момчета се биеха, друг беше доста видимо под някакъв силен опиат, а поведението му хем смешно, хем тъжно. Още някакви хора се подиграваха и хилеха на двойката пред тях. И се сетих за всичките тези “бъдете добри, смирени, усмихнати, прощавайте”, започнах да ги чувам като бла бла бла. Оказа се, че и пожеланията, под форма на съобщение, са copy/paste и в досадата от задължението се объркваме и леко изпадаме в кофти ситуация, когато съобщението ни се окаже доста неподходящо. И на Коледа се случват убийства, и кражби, и побоища, и всъщност всичко си е по обичая, истинския. А ние сме леко шокирани “как така!? Коледа е!”. Ами Ей така, к’во ни пука к’во е. Или в кой свят вие си живеете. Българското коледно чудо – турците ни руснаци. Коледни лампички за 5 лева – 20% от тях работят, като искаш хубава украса, пачкиран трябва да си.

Живота вЕрно си е секс, наркотици и рок’н’рол, а ако се замислиш, Исус е от Близкия изток, бтв. А скоро, сигурно, на въпроса “Кой създаде Колдеда?” ще се отговоря: “Икономистите, икономистите.”

 

 

BAD-SANTA

logo21

Снимки източник: http://s210.photobucket.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *